Skip to content

French past questions: JAMB UTME 2024

73 objective questions, with answers. Free to read and practise.

Sit this paper

73 questions, one at a time, marked as you go or at the end. No account needed.

  1. 1.
    [see linked page: question refers to shared diagram/text above]
    1. A.que
    2. B.quelle
    3. C.quelles
    4. D.quells
    Show answer

    Answer: B quelle

  2. 2.
    Au Nigéria, la plupart des pècheurs (vivre) au bord des fleuves.
    1. A.vivez
    2. B.vit
    3. C.vis
    4. D.vivent
    Show answer

    Answer: B vit

  3. 3.
    Choisissez l'option juste Combien de saisons y a t-il au Nigéria? [ ]
    1. A.Cing
    2. B.Deux
    3. C.Trois
    4. D.Quatorze
    Show answer

    Answer: C Trois

  4. 4.
    Choisissez l'option justeComment faut-il saluer ton ami quand te donne un cadeau?
    1. A.Bonne journée
    2. B.Bonne chance
    3. C.Bon appétit
    4. D.Merci beaucoup
    Show answer

    Answer: D Merci beaucoup

  5. 5.
    Choisissez l'option justeComment s'appelle la femelle du chien? [ ]
    1. A.La chèvre
    2. B.La chienne
    3. C.La poule
    4. D.La chatte
    Show answer

    Answer: B La chienne

  6. 6.
    Choisissez l'option justeEn cas de vol, téléphonez aux.
    1. A.maçons
    2. B.marchands
    3. C.avocats
    4. D.policiers
    Show answer

    Answer: D policiers

  7. 7.
    Choisissez l'option justeEn République du Bénin, on parle le Comme langue officielle.
    1. A.arabe
    2. B.anglais
    3. C.français
    4. D.allemand
    Show answer

    Answer: C français

  8. 8.
    Choisissez l'option justej'ai de la fièvre. Je vais à l'/lla/au.
    1. A.höpital
    2. B.école
    3. C.maison
    4. D.cinema
    Show answer

    Answer: A höpital

  9. 9.
    Choisissez l'option justeLe Bénin est un/u.................. Afrique occidentale.
    1. A.pays
    2. B.continent
    3. C.village
    4. D.eat
    Show answer

    Answer: A pays

  10. 10.
    Choisissez l'option justeLe contraire de finir, c'est. [ ]
    1. A.démolir
    2. B.dépasser
    3. C.arrêter
    4. D.commencer
    Show answer

    Answer: D commencer

  11. 11.
    Choisissez l'option justele se trouve dans l'eau.
    1. A.poule
    2. B.poisson
    3. C.chat
    4. D.chien
    Show answer

    Answer: D chien

  12. 12.
    Choisissez l'option justelle.......est un indication du domicile de quelqu'un.
    1. A.avenue
    2. B.adresse
    3. C.pont
    4. D.carrefour
    Show answer

    Answer: B adresse

  13. 13.
    Choisissez l'option justeOn joue au volleyball à l'/au.
    1. A.église
    2. B.école
    3. C.cinéma
    4. D.stade
    Show answer

    Answer: D stade

  14. 14.
    Choisissez l'option justeOn va chez l'opticien quand on a rma aux.
    1. A.doigts
    2. B.cheveux
    3. C.nez
    4. D.Dyeux
    Show answer

    Answer: D Dyeux

  15. 15.
    Choisissez l'option justeQuand deux personnes se marient, il y a un/une. [ ]
    1. A.baptême
    2. B.mariage
    3. C.accident
    4. D.mort
    Show answer

    Answer: B mariage

  16. 16.
    Choisissez l'option justeUn appareil qui sert à laire cuire les aliments. cest un/une. [ ]
    1. A.Frigidaire
    2. B.fer à repasser
    3. C.cuisinière
    4. D.radio
    Show answer

    Answer: C cuisinière

  17. 17.
    Choisissez l'option justeUne personne juste......la justice. [ ]
    1. A.passe
    2. B.désobéi
    3. C.respecte
    4. D.donne
    Show answer

    Answer: C respecte

  18. 18.
    Dans_____ ville est-ce que Vous habitez? [ ]
    1. A.quell
    2. B.quelles
    3. C.quelle
    4. D.que
    Show answer

    Answer: C quelle

  19. 19.
    Elle se brosse les dents d'aller se coucher. [ ]
    1. A.depuis
    2. B.avarit:
    3. C.avec
    4. D.derrière
    Show answer

    Answer: B avarit:

  20. 20.
    Elles achètent un cadea\(u_l\)eur père.
    1. A.parmi
    2. B.dans
    3. C.pour
    4. D.entre
    Show answer

    Answer: C pour

  21. 21.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.C'est juste là..... j'aimerai aller. [ ]
    1. A.quelles
    2. B.Où C.que
    3. C.dont
    4. D.qui
    Show answer

    Answer: D qui

  22. 22.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.C'est la robe de ma sceur C'est.
    1. A.le sien
    2. B.la sienne
    3. C.la tienne
    4. D.le nôtre
    Show answer

    Answer: B la sienne

  23. 23.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.La maison.
    1. A.La classe
    2. B.La cuisine
    3. C.La salle de bain
    4. D.La chamber
    Show answer

    Answer: B La cuisine

  24. 24.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Les pays Africains.
    1. A.Ghana
    2. B.Italie
    3. C.Benin
    4. D.Nigeria
    Show answer

    Answer: B Italie

  25. 25.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Ne parlons pas de......travail Parlons de vôtre.
    1. A.A mes
    2. B.tes
    3. C.sa,
    4. D.son
    Show answer

    Answer: B tes

  26. 26.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Où sont mes lunettes? Tu posées sur la table.
    1. A.les
    2. B.l'
    3. C.le
    4. D.la
    Show answer

    Answer: A les

  27. 27.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Pendant les vacances______ allons visiter Toulouse.
    1. A.nous
    2. B.tu
    3. C.elle
    4. D.il
    Show answer

    Answer: A nous

  28. 28.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Voici mon sac ! Cest le ....
    1. A.sienne
    2. B.mien
    3. C.mienne
    4. D.tienne
    Show answer

    Answer: B mien

  29. 29.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Voilà le journal....... je vous ai parlé.
    1. A.qui
    2. B.que
    3. C.don't
    4. D.ой
    Show answer

    Answer: A qui

  30. 30.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Voilà man parapluie et voila........ma sceur. [ ]
    1. A.celle
    2. B.celle-là
    3. C.celles
    4. D.celui
    Show answer

    Answer: B celle-là

  31. 31.
    For each question, choose from the options lettered A - E, the one that most appropriately completes the sentence.Vous avez des enfants? Oui. J'/je...... ai deux.
    1. A.les
    2. B.en
    3. C.le
    4. D.la
    Show answer

    Answer: B en

  32. 32.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence. Maman revient de la ville? Qu..... en revient.
    1. A.ils
    2. B.Oil
    3. C.nous
    4. D.elle
    Show answer

    Answer: D elle

  33. 33.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.C'est la saison sèche, le soleil brille........les jours. [ ]
    1. A.toute
    2. B.tout
    3. C.toutes
    4. D.tous
    Show answer

    Answer: D tous

  34. 34.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.From the options lettere A-E, choose the one that is odd. La classe.
    1. A.Une craie
    2. B.Une chaise
    3. C.Un canard
    4. D.Un livre
    Show answer

    Answer: C Un canard

  35. 35.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.Je parle aux élèves. Je parle.
    1. A.les
    2. B.la
    3. C.leur
    4. D.le
    Show answer

    Answer: C leur

  36. 36.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.Le pere parle aux enfants Il ...... parle.
    1. A.en
    2. B.le
    3. C.la
    4. D.leur
    Show answer

    Answer: D leur

  37. 37.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.Le sport.
    1. A.Le basket-ball
    2. B.Le football
    3. C.Le rap
    4. D.La natation
    Show answer

    Answer: C Le rap

  38. 38.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.Les couleurs.
    1. A.Blanc
    2. B.Jaune
    3. C.Orange
    4. D.Jour
    Show answer

    Answer: D Jour

  39. 39.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.Les vétements.
    1. A.Le chapeau
    2. B.Le bic
    3. C.La robe
    4. D.La ceinture
    Show answer

    Answer: B Le bic

  40. 40.
    For each question, choose from the options lettered A- E, the one that most appropriately completes the sentence.Tu bois de la Limonade. ton anniversaire.
    1. A.tous
    2. B.chacun
    3. C.pendant
    4. D.combien
    Show answer

    Answer: C pendant

  41. 41.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentence fille est gentile.
    1. A.Cet
    2. B.Cette
    3. C.Ces
    4. D.Ce
    Show answer

    Answer: A Cet

  42. 42.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentence Jear n'est pas encore aifive,en retard.
    1. A.nous
    2. B.il
    3. C.elle
    4. D.ils
    Show answer

    Answer: B il

  43. 43.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceC'est le stylo de__ami.
    1. A.mon
    2. B.ses
    3. C.tes
    4. D.nos
    Show answer

    Answer: A mon

  44. 44.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceC'est non livre! C'est.
    1. A.le miea
    2. B.la tinne
    3. C.les tiens
    4. D.Je sien
    Show answer

    Answer: C les tiens

  45. 45.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceDe toutes ces jupes, c'est je préfère
    1. A.Celle
    2. B.celui-la
    3. C.ceu-ci
    4. D.Celle-là
    Show answer

    Answer: D Celle-là

  46. 46.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceElle a travaillé_____la jounée. [ ]
    1. A.toutes
    2. B.tout
    3. C.tous
    4. D.toute
    Show answer

    Answer: D toute

  47. 47.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceEst-ce qu'it regarde la fille? Oui i\(l_r\)egarde.
    1. A.I'
    2. B.la
    3. C.les
    4. D.le
    Show answer

    Answer: B la

  48. 48.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceJe veux savoi\(r_i\)l a payé. [ ]
    1. A.que
    2. B.quel
    3. C.combien
    4. D.don't
    Show answer

    Answer: C combien

  49. 49.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceLa femm\(e_v\)ient Ici est Belle.
    1. A.ou
    2. B.qui
    3. C.que
    4. D.dont
    Show answer

    Answer: B qui

  50. 50.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentencels ont une voiture. c'est voiture. [ ]
    1. A.ton
    2. B.leur
    3. C.tes
    4. D.nos
    Show answer

    Answer: B leur

  51. 51.
    For each question, choose from the options lettered A-E, the most appropriate one to complete the sentenceSi vous cherchez un chien dappartement,prenez.
    1. A.celle
    2. B.ceci
    3. C.celle-ci
    4. D.celle-là
    Show answer

    Answer: C celle-ci

  52. 52.
    From the lettered A - E, choose the odd one of the options. La cuisine:
    1. A.La marmite
    2. B.Le cahier
    3. C.Le couteau
    4. D.L'assiette
    Show answer

    Answer: B Le cahier

  53. 53.
    From the lettered A - E, choose the odd one of the options. Le football:
    1. A.Le marteau
    2. B.Le gardien de but
    3. C.Le ballon
    4. D.Le maillot
    Show answer

    Answer: A Le marteau

  54. 54.
    From the lettered A - E, choose the odd one of the options. Les boissons:
    1. A.Le jus de fruit
    2. B.L'huile de palme
    3. C.Le jus d'orange
    4. D.Le vin
    Show answer

    Answer: B L'huile de palme

  55. 55.
    From the lettered A - E, choose the odd one of the options. Les vêtements:
    1. A.Une cravat
    2. B.Un livre
    3. C.Un pantalon
    4. D.Une chemise
    Show answer

    Answer: B Un livre

  56. 56.
    From the lettered A E, choose the odd one of the options. L'ecole:
    1. A.Un crayon
    2. B.Une fourchette
    3. C.Un cahier
    4. D.Un tableau
    Show answer

    Answer: B Une fourchette

  57. 57.
    Il attend tous les jours la boulangerie.
    1. A.en
    2. B.sous
    3. C.de
    4. D.devarnt
    Show answer

    Answer: A en

  58. 58.
    Ils (commencer) leur travail après la match de foot.
    1. A.commence
    2. B.Commences
    3. C.commençons
    4. D.commencent
    Show answer

    Answer: D commencent

  59. 59.
    J'ai vu ____ le monde. [ ]
    1. A.toute
    2. B.tou
    3. C.toutes
    4. D.tout
    Show answer

    Answer: D tout

  60. 60.
    Je (aller) au garage du quartier.
    1. A.allons
    2. B.allez
    3. C.va
    4. D.vais
    Show answer

    Answer: D vais

  61. 61.
    Jevais à Lagos _____ les vacances.
    1. A.pendant
    2. B.Par
    3. C.'contre
    4. D.depuis
    Show answer

    Answer: A pendant

  62. 62.
    L'/L.........est le plus long fleuve d'Afrique. [ ]
    1. A.Niger
    2. B.Nil
    3. C.Congo
    4. D.Orange
    Show answer

    Answer: B Nil

  63. 63.
    L'endroit où 'on peut acheter des médicaments est un/u................
    1. A.banque
    2. B.hospital
    3. C.pharmacie
    4. D.école
    Show answer

    Answer: C pharmacie

  64. 64.
    L'un des moyens de transport sur la mer est un/une.........
    1. A.metro
    2. B.taxi
    3. C.chameau
    4. D.bateau
    Show answer

    Answer: D bateau

  65. 65.
    La soeur de mon père ou de ma mér.............................est ma...
    1. A.cousine
    2. B.tante
    3. C.femme
    4. D.grand-mère
    Show answer

    Answer: B tante

  66. 66.
    Le terrain amenage pour la pratique des sports est unlun..............
    1. A.église
    2. B.librairie
    3. C.stade
    4. D.marché
    Show answer

    Answer: C stade

  67. 67.
    Lequel de ces animaux est un animal sauvage?
    1. A.Le lion
    2. B.Le chien
    3. C.Le cochon
    4. D.Le coq
    Show answer

    Answer: A Le lion

  68. 68.
    Mettez à la forme du verbe qui convient Qu'est-ce que vous (choisir)? [ ]
    1. A.choisissent
    2. B.choisissez
    3. C.choisissons
    4. D.choisis
    Show answer

    Answer: B choisissez

  69. 69.
    On se sertd' un/une.......pour écrire au tableau noir. [ ]
    1. A.craie
    2. B.crayon
    3. C.règle
    4. D.plume
    Show answer

    Answer: A craie

  70. 70.
    Tu (prendre) un cours de musique.
    1. A.prend
    2. B.prenez
    3. C.prennent
    4. D.prends
    Show answer

    Answer: D prends

  71. 71.
    Un homme courageux, c'est un homme qui es.......
    1. A.lâche
    2. B.laid
    3. C.beau
    4. D.brave
    Show answer

    Answer: D brave

  72. 72.
    Un......est une personne qui travaillc a la boulangerie.
    1. A.épicier
    2. B.poissonnier
    3. C.Boulanger
    4. D.boucher
    Show answer

    Answer: C Boulanger

  73. 73.
    Une personne qui n'est pas encore marie est. ............
    1. A.célibataire
    2. B.mari
    3. C.neveu
    4. D.home
    Show answer

    Answer: A célibataire

Printing is turned off here to protect the question bank. Get the SmarTest app to study offline.

More free French papers

Every year, explained, in the app

The latest five years of each paper are free here. The SmarTest app has every year we hold, a worked explanation for each answer, and timed mock exams. It works offline.

Get the app

Android, Windows, Mac and Linux