Skip to content

Igbo past questions: JAMB UTME 2021

39 objective questions, with answers. Free to read and practise.

Sit this paper

39 questions, one at a time, marked as you go or at the end. No account needed.

  1. 1.
    Ada na-ede
    1. A.egwu
    2. B.akwa
    3. C.ụkwẹ
    4. D.nri
    Show answer

    Answer: B akwa

  2. 2.
    Afọ ọle ka ị gbara ugbu a?
    1. A.Ọ gbara afọ
    2. B.Agbara m afọ iri
    3. C.Ha gbara afọ isii
    4. D.Ị gbara afọ iri
    Show answer

    Answer: C Ha gbara afọ isii

  3. 3.
    Ana m eri nri
    1. A.We were eating
    2. B.I am dancing for food
    3. C.They are eating food
    4. D.I am eating food
    Show answer

    Answer: D I am eating food

  4. 4.
    Dịịpụta ọnuọgụgụ a bụ 60 n'Igbo. Iri
    1. A.isii na efu
    2. B.isii na ọtụt
    3. C.isii
    4. D.na isii
    Show answer

    Answer: C isii

  5. 5.
    Ehee ka ị na-aga?
    1. A.Anyị na-aga njem
    2. B.Mụ na ha na-aga njem
    3. C.Ọ na-abịa
    4. D.Ana m aga akwụkwọ
    Show answer

    Answer: A Anyị na-aga njem

  6. 6.
    Gịnị bụ ntụgharị asụsụ Igbo maka '100'?
    1. A.nde
    2. B.narị
    3. C.Ijeri
    4. D.puku
    Show answer

    Answer: B narị

  7. 7.
    Gịnị ka 2/4 pụtara n'Igbo?
    1. A.Ọtụ n'ime anọ
    2. B.Abụọ n'ime anọ
    3. C.Anọ n'ime abụọ
    4. D.Abụọ n'elu anọ
    Show answer

    Answer: B Abụọ n'ime anọ

  8. 8.
    Gịnị ka a na-akpọ "chair" n'Igbo?
    1. A.Ụgbọọjị
    2. B.Nzụ ọdee
    3. C.Akwụkwọ
    4. D.Oche
    Show answer

    Answer: D Oche

  9. 9.
    Gịnị ka a na-akpọ ship n'Igbo?
    1. A.Ụgbọ ala
    2. B.Ụgbọ mmiri
    3. C.Ụgbọ ọlọkọ
    4. D.Ụgbọelu
    Show answer

    Answer: A Ụgbọ ala

  10. 10.
    Ha na-eri nri. "Ha" n'ahiriokwu a bụ
    1. A.mbuuzo
    2. B.aha
    3. C.njụajụjụ
    4. D.nnochiahịa
    Show answer

    Answer: D nnochiahịa

  11. 11.
    Họpụta nke bụ 23 n'Igbo. Iri abụọ na
    1. A.ise
    2. B.atọ
    3. C.anọ
    4. D.abụọ
    Show answer

    Answer: C anọ

  12. 12.
    Họpụta nke bụ 55 n'Igbo. Iri ise
    1. A.na ise
    2. B.ọtụt
    3. C.ise na ise ise
    4. D.na ise ise
    Show answer

    Answer: A na ise

  13. 13.
    Họpụta nke bụ narị abụọ na iri abụọ
    1. A.2002
    2. B.202
    3. C.220
    4. D.22
    Show answer

    Answer: D 22

  14. 14.
    How do you greet somebody who is returning from a journey in Igbo?
    1. A.Ịjẹ ọma
    2. B.Ndewo
    3. C.Ndọ
    4. D.Daalụ
    Show answer

    Answer: B Ndewo

  15. 15.
    How do you greet someone who is working?
    1. A.Ịjẹ ọma
    2. B.Daalụ
    3. C.Jisie ike
    4. D.Ndewo
    Show answer

    Answer: C Jisie ike

  16. 16.
    Kedụ ihe nzụ pụtara n'asụsụ bekee?
    1. A.Duster
    2. B.Pencil
    3. C.Chalkboard
    4. D.Chalk
    Show answer

    Answer: D Chalk

  17. 17.
    Kedụ maka nne gị?
    1. A.Ha dị mma
    2. B.Ọ dị mma
    3. C.Ọ mara mma
    4. D.Anyị dị mma
    Show answer

    Answer: A Ha dị mma

  18. 18.
    Nnamdi ______ ụlọ ọma ahụ.
    1. A.nyara
    2. B.rụrụ
    3. C.gbụrụ
    4. D.kụrụ
    Show answer

    Answer: B rụrụ

  19. 19.
    Nne m siri ofe egusi. Ọlee nke bụ ngwaa na ndị a?
    1. A.M
    2. B.Nne
    3. C.Egusi
    4. D.Siri
    Show answer

    Answer: D Siri

  20. 20.
    Ọ bụ ezi onye ọrụụgbọ. The pronoun in this sentence is
    1. A.Ọ
    2. B.bụ
    3. C.onye
    4. D.ezi
    Show answer

    Answer: A Ọ

  21. 21.
    Ọlee aha ụlọakwụkwọ ụnu?
    1. A.Ụlọakwụkwọ ụnu bụ GSS
    2. B.GSS bụ ụlọakwụkwọ ya
    3. C.Aha ụlọakwụkwọ anyị bụ GSS
    4. D.Ọ gụchara na GSS
    Show answer

    Answer: A Ụlọakwụkwọ ụnu bụ GSS

  22. 22.
    Ọlee nke bụ nnochiahịa ebe a? Ha zụtara ewụ ọcha ụnyaahụ. Ọjị
    1. A.ọcha
    2. B.Ewụ
    3. C.Ha
    4. D.ụnyaahụ
    Show answer

    Answer: C Ha

  23. 23.
    Ọlee the "one million" pụtara n'asụsụ Igbo?
    1. A.Ọtụ nde
    2. B.Ọtụ narị
    3. C.Iri
    4. D.Ọtụ puku
    Show answer

    Answer: A Ọtụ nde

  24. 24.
    Ọlee the one hundred and fifty pụtara n'Igbo? Ọtụ narị na
    1. A.Iri ise na ise
    2. B.Iri na ise
    3. C.Iri ise
    4. D.Ise
    Show answer

    Answer: C Iri ise

  25. 25.
    Ọtụ n'ime anọ pụtara
    1. A.3/4
    2. B.1/4
    3. C.2/4
    4. D.1/2
    Show answer

    Answer: B 1/4

  26. 26.
    Ọtụ puku, narị abụọ na anọ pụtara
    1. A.1,204
    2. B.1,402
    3. C.1,040
    4. D.1,002
    Show answer

    Answer: C 1,040

  27. 27.
    Uchenna na-agba__________
    1. A.akwa
    2. B.nri
    3. C.ịjẹ
    4. D.ọsọ
    Show answer

    Answer: D ọsọ

  28. 28.
    Ude na-esi
    1. A.akwụkwọ
    2. B.ụra
    3. C.nri
    4. D.akwa
    Show answer

    Answer: C nri

  29. 29.
    Ugochi na Eze. The underlined word is
    1. A.noun
    2. B.conjunction
    3. C.adjective
    4. D.pronoun
    Show answer

    Answer: B conjunction

  30. 30.
    Ụlọ ọle ka nna gị nwere?
    1. A.M nwere ụlọ abụọ
    2. B.Anyị nwere ya anọ
    3. C.Ha nwere ụlọ anọ
    4. D.Nna m nwere ụlọ abụọ
    Show answer

    Answer: D Nna m nwere ụlọ abụọ

  31. 31.
    Ụlọakụ na-aza
    1. A.akwụkwọ
    2. B.nri
    3. C.ụlọ
    4. D.elu ala
    Show answer

    Answer: C ụlọ

  32. 32.
    Ụzọ adireesi ọle ka leta anamachọọrọ nwere?
    1. A.Ọtụ
    2. B.Abụọ
    3. C.Atọ
    4. D.Anọ
    Show answer

    Answer: A Ọtụ

  33. 33.
    Uzochi na-eri nri. Nke a kara ihe n'ọkpụrụ bụ
    1. A.njikọ
    2. B.enyemakangwaa
    3. C.Ọ
    4. D.ngwaa
    Show answer

    Answer: A njikọ

  34. 34.
    What name is Agwọ called in English?
    1. A.Snake
    2. B.Python
    3. C.Lizard
    4. D.Crocodile
    Show answer

    Answer: A Snake

  35. 35.
    What name is scorpion called in Igbo?
    1. A.Ahụhụ
    2. B.Awo
    3. C.Akpị
    4. D.Agwọ
    Show answer

    Answer: B Awo

  36. 36.
    Which of these is not a state in Igboland?
    1. A.Abia State
    2. B.Ebonyi State
    3. C.Edo State
    4. D.Enugu State
    Show answer

    Answer: C Edo State

  37. 37.
    Which one is the Igbo staple food?
    1. A.Rice (osikapa)
    2. B.Beans (agwa)
    3. C.Cassava (akpụ)
    4. D.Garri (gba)
    Show answer

    Answer: C Cassava (akpụ)

  38. 38.
    Write 260 in Igbo. Narị abụọ na
    1. A.iri isii
    2. B.isii isii
    3. C.isii
    4. D.itoọlụ
    Show answer

    Answer: A iri isii

  39. 39.
    Write 70 in Igbo. Iri
    1. A.asaa na iri
    2. B.asaa na asaa
    3. C.asaa
    4. D.asaa abụọ
    Show answer

    Answer: C asaa

Printing is turned off here to protect the question bank. Get the SmarTest app to study offline.

More free Igbo papers

JAMB Igbo 2019–2020 is in the app

The latest five years of each paper are free here. The SmarTest app has every year we hold, a worked explanation for each answer, and timed mock exams. It works offline.

Get the app

Android, Windows, Mac and Linux