Skip to content

Igbo past questions: JAMB UTME 2025

79 objective questions, with answers. Free to read and practise.

Sit this paper

79 questions, one at a time, marked as you go or at the end. No account needed.

  1. 1.
    "A jụrụ m ajujụ abụọ." Kedu ihe a jurụ pụtara?
    1. A.A kwụọ m ụgwọ
    2. B.Ejiri aka A jụọ m Ebe m gara
    3. C.A jụọ m
    4. D.Ebe m gara
    Show answer

    Answer: C A jụọ m

  2. 2.
    "Aga m aga ahia echi." Kedu n'ime okwu a bụ okwu omume?
    1. A.Aga
    2. B.Aha
    3. C.Echi
    4. D.Ọdịiche
    Show answer

    Answer: B Aha

  3. 3.
    "Agwọ gbagburu ọchụ ... " pụtara:
    1. A.Nwanyị jurụ alụ
    2. B.Ezigbo onye aghụghọ
    3. C.Onye enyi na-amaghị
    4. D.Ihe ọjọọ emewo
    Show answer

    Answer: D Ihe ọjọọ emewo

  4. 4.
    "Akwukwo" bụ ụdị aha ...
    1. A.Nkpuru
    2. B.Nke a na-apughị igu
    3. C.Nkọwa nke ihe
    4. D.Nkọwa
    Show answer

    Answer: D Nkọwa

  5. 5.
    "Ana m eri nri." Kedu ihe "ana" na-egosi?
    1. A.Oge a
    2. B.Oge ga-abịa
    3. C.Oge niile
    4. D.Oge gara aga
    Show answer

    Answer: B Oge ga-abịa

  6. 6.
    "Anya ube ruru" putara ...
    1. A.Onye nwere oke mmalite
    2. B.Onye a ga-atụ uche
    3. C.Onye mịrị amị
    4. D.Onye ekwesiri imefu ego
    Show answer

    Answer: A Onye nwere oke mmalite

  7. 7.
    "Anyi ga-alu ọrụ echi." Kedu okwu na-egosi oge?
    1. A.Echi
    2. B.Ọrụ
    3. C.Anyi
    4. D.Ga-alụ
    Show answer

    Answer: A Echi

  8. 8.
    "E jiri ya mee àjà" putara -
    1. A.A tụfuru ya n'efu
    2. B.A zulitere ya elu
    3. C.A kpochiri ya
    4. D.E gosiri ya ekele
    Show answer

    Answer: A A tụfuru ya n'efu

  9. 9.
    "Ha na-egwu egwu n'ụlọ." Gịnị bụ "n'ụlọ"?
    1. A.Okwu ngbanwe
    2. B.Ihe omume
    3. C.Okwu ndenye
    4. D.Aha
    Show answer

    Answer: C Okwu ndenye

  10. 10.
    "Į chọghị iga?" Kedu ụdị ajujụ a?
    1. A.Ajujụ okwu asị
    2. B.Ajuju gwụchara
    3. C.Ajụjụ mmeghe
    4. D.Ajujụ n'ezie
    Show answer

    Answer: A Ajujụ okwu asị

  11. 11.
    "Ife ka ndụ" pụtara ...
    1. A.Ọ dịghị ihe dị mkpa
    2. B.Eziokwu ka mma
    3. C.Ụgwọ mmadụ dị egwu
    4. D.Ụzọ anyị si ebi ndụ dị mkpa
    Show answer

    Answer: D Ụzọ anyị si ebi ndụ dị mkpa

  12. 12.
    "Ike agwula m" putara -
    1. A.Anoghị m ike
    2. B.Atụrụ m ụjọ
    3. C.Agbaji m
    4. D.Echetaghị m
    Show answer

    Answer: A Anoghị m ike

  13. 13.
    "M ga-eri nri echi." Kedu n'ime okwu a bụ okwu oge?
    1. A.Ga-eri
    2. B.M
    3. C.Echi
    4. D.Nri
    Show answer

    Answer: C Echi

  14. 14.
    "M na-akụ egwu." - Kedu okwu na-eme atụmatụ oge?
    1. A.Egwu
    2. B.M
    3. C.Akwu
    4. D.Na-akụ
    Show answer

    Answer: D Na-akụ

  15. 15.
    "Nwaanyi ahu juru anya." Kedu ihe juru anya putara?
    1. A.Nwetara mmeri
    2. B.Nwee ihe ijuanya
    3. C.Na-esi nri
    4. D.Kọrọ akọrọ
    Show answer

    Answer: B Nwee ihe ijuanya

  16. 16.
    "Ọ gara ahịa, zutara akwa." Kedu ụdịokwu a?
    1. A.Okwu mmalite
    2. B.Okwu abuo gbakwunyere
    3. C.Okwu ome ihe
    4. D.Okwu ekweghi
    Show answer

    Answer: B Okwu abuo gbakwunyere

  17. 17.
    "Ọ lere m anya." Kedu ihe lèrè pụtara?
    1. A.Were
    2. B.Nye
    3. C.Tufuo
    4. D.Lelee
    Show answer

    Answer: D Lelee

  18. 18.
    "Ọ riri nri." - kedu ụdị okwu 'riri'?
    1. A.Ajụjụ
    2. B.Vọb
    3. C.Aha
    4. D.Ntụziaka
    Show answer

    Answer: B Vọb

  19. 19.
    "Onye o bula nwere ike imeta ihe." Kedu ihe onye ọ bula putara?
    1. A.Otụtụ mmadụ
    2. B.Mmadụ ọ bụla
    3. C.Ọtụtụ ụmụaka
    4. D.Ụmụ nwoke
    Show answer

    Answer: B Mmadụ ọ bụla

  20. 20.
    "Uche" pụtara ...
    1. A.Ego
    2. B.Echiche
    3. C.Ụgbọ
    4. D.Akụkụ
    Show answer

    Answer: B Echiche

  21. 21.
    "Ụgbọala ahụ dị ukwuu." Kedu okwu a na-eji kọwaa aha?
    1. A.Dị
    2. B.Ụgbọala
    3. C.Ukpụ
    4. D.Ahụ
    Show answer

    Answer: A Dị

  22. 22.
    "Ugo chara acha ... "
    1. A.Na-adọta anya
    2. B.Na-adoba uche
    3. C.Na-ebunye akwụkwọ
    4. D.Na-ezobe n'ụlọ
    Show answer

    Answer: A Na-adọta anya

  23. 23.
    "Ụmụ nwoke na-agba ọsọ." Kedu n'ime okwu a bụ isiokwu?
    1. A.Nwoke
    2. B.Na-agba
    3. C.Ụmụ nwoke
    4. D.Ọsọ
    Show answer

    Answer: C Ụmụ nwoke

  24. 24.
    A na-akokari umuaka akukọ n'oge ...
    1. A.Ehihie
    2. B.Ųbọchị ekeresimesi
    3. C.Ụtụtụ
    4. D.Anyasị
    Show answer

    Answer: D Anyasị

  25. 25.
    A na-ejikar abu Igbo eme ihe n'oge ...
    1. A.Ime ụlọ
    2. B.Ezumike
    3. C.Emume omenala
    4. D.Mmụọ ọkụ
    Show answer

    Answer: C Emume omenala

  26. 26.
    A na-ejikarį ilu mee ihe na ...
    1. A.Abụ
    2. B.Akụkọ ifo
    3. C.Akwụkwọ ọgụgụ
    4. D.Akụkọ akụkọ
    Show answer

    Answer: B Akụkọ ifo

  27. 27.
    A na-eme "igo ofo" mgbe ...
    1. A.A na-akpọ asịrį
    2. B.A mụrụ nwa
    3. C.A guchara akwụkwọ
    4. D.A na-achọsi eziokwu
    Show answer

    Answer: D A na-achọsi eziokwu

  28. 28.
    Akụkọ abụ Igbo na-akọkarị ...
    1. A.Ọmụmụ nwa
    2. B.Ọkụkọ na mgbụnwụ
    3. C.Ọdịbendị
    4. D.Okwukwe
    Show answer

    Answer: C Ọdịbendị

  29. 29.
    Akụkọ ifo kacha akpọrọ ihe na ...
    1. A.Įgụ akwụkwọ
    2. B.Įkwado nri
    3. C.Įzụlite agwa
    4. D.Įmepụta ego
    Show answer

    Answer: C Įzụlite agwa

  30. 30.
    Akuku okwu oge gara aga na-asukarį dika -
    1. A.Tense gara aga
    2. B.Mgbakwunye
    3. C.Ntụpọ
    4. D.Nchọcha
    Show answer

    Answer: A Tense gara aga

  31. 31.
    Egwu "Nkwa Umuagbogho" a na-egwu ya n'oge ...
    1. A.Alụmdi na nwunye
    2. B.Įgba afa
    3. C.Egwu egwu
    4. D.Įgba egwu nʼụlọ akwụkwọ
    Show answer

    Answer: A Alụmdi na nwunye

  32. 32.
    Gịnị bụ ebumnobi egwu omenala n'Igbo?
    1. A.Įkwado ezinaụlọ
    2. B.Įkwado ndị agha
    3. C.Įmụta banyere ụmụ nwoke
    4. D.Įkọ akụkọ ndụ mmadụ
    Show answer

    Answer: A Įkwado ezinaụlọ

  33. 33.
    Gini bu nkowa ziri ezi nke "ujo"?
    1. A.Ndụ
    2. B.Įhụnanya
    3. C.Egwu
    4. D.Iwe
    Show answer

    Answer: C Egwu

  34. 34.
    Gịnị bụ ọrụ ilu Igbo?
    1. A.Idu ndú n'egwuregwu
    2. B.Įkọ akụkọ ifo
    3. C.Įgwa ụmụaka akụkọ
    4. D.Įkụziri mmadụ ihe nʼụzọ dị mkpirikpi
    Show answer

    Answer: D Įkụziri mmadụ ihe nʼụzọ dị mkpirikpi

  35. 35.
    Gịnị ka mkpuruokwu kp na gb na-anochite anya?
    1. A.Uda abụọ
    2. B.Uda dị iche iche
    3. C.Mkparita ụka
    4. D.Ndụmọdụ
    Show answer

    Answer: B Uda dị iche iche

  36. 36.
    Gịnị ka okwu "ncheta" pụtara?
    1. A.Mmegharị
    2. B.Nzukọ
    3. C.Ichefu
    4. D.Ihe eji echeta ihe
    Show answer

    Answer: D Ihe eji echeta ihe

  37. 37.
    Gịnị mere Adaeze ji ri̱ọ ụlọ ụmụaka?
    1. A.Ka ha were nwa ahụ pụo
    2. B.Ka o nwee ike lekota nwa ahụ
    3. C.Ka e mee ya odeakwụkwọ
    4. D.Ka ha kwụọ ya ụgwọ
    Show answer

    Answer: B Ka o nwee ike lekota nwa ahụ

  38. 38.
    Ginị mere nne na nna nwa ahụ?
    1. A.Ha zitere nwa ha nʼụlọ akwụkwọ
    2. B.Ha kwagara obodo ọzọ
    3. C.Ha gbara alukwaghịm
    4. D.Nne ya nwụrụ, nna ya gbapurụ
    Show answer

    Answer: D Nne ya nwụrụ, nna ya gbapurụ

  39. 39.
    Gịnị na-eme ka mgbasa akụkọ bụrụ nke Igbo n'ezie?
    1. A.Ọkpụkpọ nku
    2. B.Okwu mmalite na mmechi
    3. C.Mmachibido
    4. D.Egwu na agba
    Show answer

    Answer: B Okwu mmalite na mmechi

  40. 40.
    Isiokwu nke "Ụkwa ruo oge ya, ọ daa" bụ ...
    1. A.Nzukọ ezinụlọ
    2. B.Mmegbu na ndọrọ ndọro ochịchị
    3. C.Įlụ nwanyị
    4. D.Ijegharị nʼobodo
    Show answer

    Answer: B Mmegbu na ndọrọ ndọro ochịchị

  41. 41.
    Kedu ihe a na-akpo "akuko ifo" n'asusu Bekee?
    1. A.Folktale
    2. B.Tale
    3. C.Myth
    4. D.Story
    Show answer

    Answer: A Folktale

  42. 42.
    Kedu ihe e ji ama ezigbo agwa n'akwụkwọ edere?
    1. A.Akụ ya
    2. B.Aha ya
    3. C.Omume ya
    4. D.Ncheta
    Show answer

    Answer: C Omume ya

  43. 43.
    Kedu ihe e ji n'ala Igbo egosi nkwanye ùgwù n'oge izu ozu?
    1. A.Įtụ aja
    2. B.Ibu ọnụ
    3. C.Igba egwu
    4. D.Įkpọ ọkpọ
    Show answer

    Answer: B Ibu ọnụ

  44. 44.
    Kedu ihe mkpọpụta uda pụtara?
    1. A.Įkpọ ya nꞌetiti
    2. B.Įkpọ ya nʼala
    3. C.Įkpọ ya n'olu
    4. D.Įkpọ ya nʼike
    Show answer

    Answer: C Įkpọ ya n'olu

  45. 45.
    Kedu ihe na- putara n'okwu "na-ar"?
    1. A.Ntụziaka
    2. B.Oge a
    3. C.Nke gara aga
    4. D.Aha
    Show answer

    Answer: B Oge a

  46. 46.
    Kedu ihe okwu ije pụtara?
    1. A.Įgụ akwụkwọ
    2. B.Įrụ ọrụ
    3. C.Įga nʼụzọ
    4. D.Įgba ọsọ
    Show answer

    Answer: C Įga nʼụzọ

  47. 47.
    Kedu ihe okwu ọkụkọ na-akọ? .
    1. A.Ụlọ
    2. B.Nkwu
    3. C.Ụgbọ ala
    4. D.Anụmanụ
    Show answer

    Answer: D Anụmanụ

  48. 48.
    Kedu ihe putara: A na-awu akpukpo anu ekpe, a na-atu aka nri n'elu ya.
    1. A.A naghị eme onye ukwu ihe
    2. B.A naghị atụ aka nʼihi obi ọjọọ
    3. C.Onye ka ibu na-ewere isi
    4. D.A na-ele mmadụ anya n'aka ekpe
    Show answer

    Answer: B A naghị atụ aka nʼihi obi ọjọọ

  49. 49.
    Kedu isiokwu a na-akuziri nʼakụkọ a?
    1. A.Įma mma
    2. B.Obi ebere na inye aka
    3. C.Ųjọ na egwu
    4. D.Ọrụ ugbo
    Show answer

    Answer: B Obi ebere na inye aka

  50. 50.
    Kedu n'ime akwụkwọ ndị a bụ akwụkwọ Igbo mbụ e dere?
    1. A.Omenuko
    2. B.Akwụkwọ Nsọ
    3. C.Akụkọ Uwa
    4. D.Efuru
    Show answer

    Answer: A Omenuko

  51. 51.
    Kedu n'ime ndị a abụghị ihe a na-ahụ nʼakụkọ ifo Igbo?
    1. A.Ųgbọelu
    2. B.Ndị mmadụ
    3. C.Anụmanụ na-asụ okwu
    4. D.Mmụo
    Show answer

    Answer: A Ųgbọelu

  52. 52.
    Kedu n'ime ndị a bụ abụ ọdịnala Igbo?
    1. A.Egwu rap
    2. B.Egwu jazz
    3. C.Egwu ekpili
    4. D.Egwu reggae
    Show answer

    Answer: C Egwu ekpili

  53. 53.
    Kedu n'ime ndị a bụ ihe atụ okwu mmalite?
    1. A.Ka
    2. B.Maka
    3. C.N'elu
    4. D.Gaa
    Show answer

    Answer: B Maka

  54. 54.
    Kedu n'ime ndị a bụ isiokwu a na-ahụkarį n'akwụkwọ Igbo edere?
    1. A.Ųgbọala
    2. B.Įhụnanya, agwa ọma, na nkà mmụta ndụ
    3. C.Įgba bọọlụ
    4. D.Ugbọelu
    Show answer

    Answer: B Įhụnanya, agwa ọma, na nkà mmụta ndụ

  55. 55.
    Kedu n'ime ndi a bu nsupe?
    1. A.Įda mba
    2. B.Įkpọ ọkpọ
    3. C.Įkụ aka nʼụkwụ
    4. D.Įma aka
    Show answer

    Answer: C Įkụ aka nʼụkwụ

  56. 56.
    Kedu n'ime ndị a bụ ụdị mgbasa akụkọ nʼasụsụ Igbo?
    1. A.Egwu egwu
    2. B.Akụkọ ihe mere eme
    3. C.Akụkọ ifo
    4. D.Ibu amuma
    Show answer

    Answer: C Akụkọ ifo

  57. 57.
    Kedu nʼime ndị a bụ abụ e ji agbasa ozi?
    1. A.Abụ įlụ
    2. B.Abụ ala aja
    3. C.Abụ egwu egwu
    4. D.Abụ ọkụkọ
    Show answer

    Answer: A Abụ įlụ

  58. 58.
    Kedu ụdị okwu bụ 'n'ụlọ'?
    1. A.Aha
    2. B.Vọb
    3. C.Mpụta okwu
    4. D.Ntụala
    Show answer

    Answer: C Mpụta okwu

  59. 59.
    Kedu ụdị okwu bụ ꞌgakwuru'?
    1. A.Vọb
    2. B.Ntụrụndụ
    3. C.Nkuzi
    4. D.Aha
    Show answer

    Answer: A Vọb

  60. 60.
    Kedu ụdị udaa a na-eji kwuo okwu Igbo?
    1. A.Udaolu na udandị
    2. B.Udabe na udade
    3. C.Udafu na udabe
    4. D.Udamu na udakpọ
    Show answer

    Answer: A Udaolu na udandị

  61. 61.
    N'akwukwo "Ukwa ruo oge ya, o daa," onye dere ya bụ ...
    1. A.Dike Chukwumerije
    2. B.Tony Ubesie
    3. C.Arinze Madu
    4. D.Chika Okeke
    Show answer

    Answer: B Tony Ubesie

  62. 62.
    N'akwụkwọ edere, kedu ihe a na-akpọ isiokwu a na-ekwu maka ya?
    1. A.Nkebiokwu
    2. B.Nkọwa
    3. C.Isiokwu
    4. D.Mmụo
    Show answer

    Answer: C Isiokwu

  63. 63.
    N'egwuregwu "Obidiya," kedu isiokwu dị mkpa?
    1. A.Įlụ nwaanyị
    2. B.Mmegbu ụmụ nwanyị
    3. C.Ọgụ n'etiti obodo
    4. D.Egwu egwu
    Show answer

    Answer: B Mmegbu ụmụ nwanyị

  64. 64.
    N'omenala Igbo, onye na-akpo mmiri ara ehi n'oge alụmdi na nwunye bụ ...
    1. A.Onye na-ahụ maka omenaala
    2. B.Nne nwunye
    3. C.Nna nwunye
    4. D.Nwanne nwanyị
    Show answer

    Answer: C Nna nwunye

  65. 65.
    Obidiya choputara na ...
    1. A.Ya bụ nwunye nke abụọ
    2. B.Ezinulo di ya anaghi anabata ya
    3. C.Di ya na-egbu ya
    4. D.Ọ bụ nwaanyị ndọcha
    Show answer

    Answer: B Ezinulo di ya anaghi anabata ya

  66. 66.
    Ọkpukpu nwunye putara ...
    1. A.Ọrịa
    2. B.Ezi nwanyi
    3. C.Ųmụaka
    4. D.Nwa agbọghọ
    Show answer

    Answer: B Ezi nwanyi

  67. 67.
    Omenuko bu ụdị akwụkwọ kedu?
    1. A.Akụkọ ifo
    2. B.Akụkọ ebere
    3. C.Akụkọ ndụ
    4. D.Egwu
    Show answer

    Answer: D Egwu

  68. 68.
    Ònye bụ onye Igbo mbụ dere akwụkwọ ede?
    1. A.Elechi Amadi
    2. B.Nnamdi Azikiwe
    3. C.Chinua Achebe
    4. D.Pita Nwana
    Show answer

    Answer: D Pita Nwana

  69. 69.
    Onye bụ onye isi agwa n'akwụkwọ a?
    1. A.Ifeoma
    2. B.Ikenna
    3. C.Uche
    4. D.Ukachukwu
    Show answer

    Answer: D Ukachukwu

  70. 70.
    Onye dere "Obidiya"?
    1. A.Godfrey Udechukwu
    2. B.I.N.C. Aniebo
    3. C.Zulu Sofola
    4. D.Nkem Nwankwo
    Show answer

    Answer: A Godfrey Udechukwu

  71. 71.
    Ònye kwadoro Adaeze n'ime akuko a?
    1. A.Nna ya
    2. B.Ndị uwe ojii
    3. C.Onye nkuzi ya
    4. D.Nwanne ya nwoke
    Show answer

    Answer: B Ndị uwe ojii

  72. Passage
    Read the passage below and answer the questions. Ụbọchị ụfọdụ n'ime ndụ mmadụ nwere ike gbanwee ndụ ya kpamkpam. Nke a mere nʼụbọchị Adaeze gara ụlọ akwụkwọ n'isi ututu, ọ chotara obere nwa na-ebe akwa n'akuku osisi ukwu. Ọ juru anya, n'ihi na e nweghị onye dị nso. O wee kpọọ ndị uwe ojii, ha kpọrọ nwa ahụ gaa ụlọ ụmụaka. Mgbe e mesiri, a choputara na nwa ahu bu nwa nne ya nwuru n'ihe mberede, ebe nna ya gbahapuru ya. Adaeze bidoro ileta nwa ahụ mgbe niile, na-eweta ya uwe na nri. Mgbe ọ gbasịrị ụlọ akwụkwọ mahadum, ọ ri̱ọrọ ụlọ ụmụaka ka ha nye ya nwa ahụ ka ọ lekọta ya. Adaeze mechara were nwa ahụ dị ka nwa ya, wee kuziere ya ihe nile o kwesiri ima. Ọ mechara buru dokita n'obodo ha. N'ezie, otu ihe e mere n'amaghị ama nwere ike bute ọgaranya nʼọdịnihu. Kedu ihe Adaeze hụrụ nʼụtụtụ?
    72.
    Read the passage below and answer the questions that follow. Ụtụtụ ọma abiala n'ime ụlọ Ezebuilo. Ụmụnne ya niile anọ na ya n'ime ime ụlọ. Nna ha nwụrụ afọ atọ gara aga, ugbu a, a na-atụ mkpebi nke ònye ga-achikota ihe fere obele. O nwere nnukwu ihe isi ike, n'ihi na otu n'ime umunne ya, Agbawodike, achọghį ka e mee mkpebi. O sịrị na ọ bụ ya kacha ochie, ya ekwesi̱ghị ijụ arịrịọ. Kedu ihe kpatara esemokwu dị n'etiti ụmụnne?
    1. A.Įkpọrọ ihe
    2. B.Ọnụ ahịa ụlọ
    3. C.Ego
    4. D.Mmeri n'ihe nketa
    Show answer

    Answer: D Mmeri n'ihe nketa

  73. 73.

    Uses the passage above.

    Read the passage below and answer the questions that follow. Ụtụtụ ọma abịala n'ime ụlọ Ezebuilo. Ụmụnne ya niile anọ na ya nʼime ime ụlọ. Nna ha nwụrụ afọ atọ gara aga, ugbu a, a na-atụ mkpebi nke ònye ga-achikota ihe fere obele. O nwere nnukwu ihe isi ike, n'ihi na otu n'ime umunne ya, Agbawodike, achoghį ka e mee mkpebi. O siri na ọ bụ ya kacha ochie, ya ekwesighi iju aririọ. Olee otú ha si mee mkpebi?
    1. A.A maghị
    2. B.Site n'itinye aka
    3. C.Site n'ịtụ mkpebi ọnụ
    4. D.Site n'ịkụ nzọ
    Show answer

    Answer: A A maghị

  74. 74.
    Read the passage below and answer the questions. Ụbọchị ụfọdụ n'ime ndụ mmadụ nwere ike gbanwee ndụ ya kpamkpam. Nke a mere nʼụbọchị Adaeze gara ụlọ akwụkwọ n'isi ututu, ọ chotara obere nwa na-ebe akwa n'akuku osisi ukwu. Ọ juru anya, n'ihi na e nweghị onye dị nso. O wee kpọọ ndị uwe ojii, ha kpọrọ nwa ahụ gaa ụlọ ụmụaka. Mgbe e mesiri, a choputara na nwa ahu bu nwa nne ya nwuru n'ihe mberede, ebe nna ya gbahapuru ya. Adaeze bidoro ileta nwa ahụ mgbe niile, na-eweta ya uwe na nri. Mgbe ọ gbasịrị ụlọ akwụkwọ mahadum, ọ ri̱ọrọ ụlọ ụmụaka ka ha nye ya nwa ahụ ka ọ lekọta ya. Adaeze mechara were nwa ahụ dị ka nwa ya, wee kuziere ya ihe nile o kwesiri ima. Ọ mechara buru dokita n'obodo ha. N'ezie, otu ihe e mere n'amaghị ama nwere ike bute ọgaranya nʼọdịnihu. Kedu ihe Adaeze hụrụ nʼụtụtụ?
    1. A.Ego
    2. B.Nwa na-ebe akwa
    3. C.Ụmụ akwụkwọ na-agba ọsọ
    4. D.Ụlọ dara ada
    Show answer

    Answer: B Nwa na-ebe akwa

  75. 75.

    Uses the passage above.

    Read the passage below and answer the questionsthat follow. tụtụ ọma abịala n'ime ụlọ Ezebuilo. Ụmụnne ya niile anọ na ya nʼime ime ụlọ. Nna ha nwụrụ afọ atọ gara aga, ugbu a, a na-atụ mkpebi nke ònye ga-achikota ihe fere obele. O nwere nnukwu ihe isi ike, n'ihi na otu n'ime umunne ya, Agbawodike, achoghį ka e mee mkpebi. O sịrị na ọ bụ ya kacha ochie, ya ekwesịghị i̱jụ arịrịọ. Kedu ihe kpatara nzuko dị n'ulo Ezebuilo?
    1. A.Įkwado mmemme ezumike
    2. B.Įtụ mkpebi onye ga-achịkọta ihe fere obele
    3. C.Įkọwa akụ na ụba
    4. D.Įkụ nne ha ala
    Show answer

    Answer: B Įtụ mkpebi onye ga-achịkọta ihe fere obele

  76. 76.

    Uses the passage above.

    Read the passage below and answer the questionsthat follow. Utụtụ oma abiala n'ime ụlọ Ezebuilo. mụnne ya niile anọ na ya n'ime ime ụlọ. Nna ha nwụrụ afọ atọ gara aga, ugbu a, a na-atụ mkpebi nke ònye ga-achikota ihe fere obele. O nwere nnukwu ihe isi ike, n'ihi na otu n'ime umunne ya, Agbawodike, achogh ka e mee mkpebi. O sịrị na ọ bụ ya kacha ochie, ya ekwesịghị i̱jụ arịrịọ. Kedu ihe Agbawodike kwuru?
    1. A.Na ya chọrọ ka a kpọọ ndị ntorobịa
    2. B.Na ọ chọro ikwughachi ihe nna ha kwuru
    3. C.Na ọ kacha ochie, ya kwesịghị i̱jụ arịrịọ
    4. D.Na ya chọrọ ka e buru ya ụzọ
    Show answer

    Answer: C Na ọ kacha ochie, ya kwesịghị i̱jụ arịrịọ

  77. 77.

    Uses the passage above.

    Read the passage below and answer the questionsthat follow. Ụtụtụ ọma abiala n'ime ụlọ Ezebuilo. mụnne ya niile anọ na ya nʼime ime ụlọ. Nna ha nwụrụ afọ atọ gara aga, ugbu a, a na-atụ mkpebi nke ònye ga-achikota ihe fere obele. O nwere nnukwu ihe isi ike, n'ihi na otu n'ime umunne ya, Agbawodike, achoghį ka e mee mkpebi. O sịrị na ọ bụ ya kacha ochie, ya ekwesịghị ijụ arịri̱ọ. Nna Ezebuilo nwụrụ ...
    1. A.Afọ abụọ gara ag
    2. B.Afo ato gara aga
    3. C.Afo ise gara aga
    4. D.N'oge mgbụsị akwụkwọ
    Show answer

    Answer: B Afo ato gara aga

  78. 78.
    Tugharia asusų Bekee a n'Igbo: "The child is sleeping."
    1. A.Nwa ahụ na-anụ mmiri
    2. B.Nwa ahụ na-ehi ụra
    3. C.Nwa ahụ na-eri nri
    4. D.Nwa ahụ na-asa ahụ
    Show answer

    Answer: B Nwa ahụ na-ehi ụra

  79. 79.
    Tugharia: "He went to the farm."
    1. A.Ọ gara n'ụlọ ahịa
    2. B.Ọ gara n'ụlọ ugbo
    3. C.Ọ gara n'ụlọ
    4. D.Ọ gara n'ụlọ akwụkwọ
    Show answer

    Answer: B Ọ gara n'ụlọ ugbo

Printing is turned off here to protect the question bank. Get the SmarTest app to study offline.

More free Igbo papers

JAMB Igbo 2019–2020 is in the app

The latest five years of each paper are free here. The SmarTest app has every year we hold, a worked explanation for each answer, and timed mock exams. It works offline.

Get the app

Android, Windows, Mac and Linux