Skip to content

Igbo past questions: JAMB UTME 2022

39 objective questions, with answers. Free to read and practise.

Sit this paper

39 questions, one at a time, marked as you go or at the end. No account needed.

  1. 1.
    Afọ ọle ka ị gbara ugbu a?
    1. A.Ha gbara afọ isii
    2. B.Ị gbara afọ iri
    3. C.Ọ gbara afọ iri
    4. D.Agbara m afọ iri
    Show answer

    Answer: D Agbara m afọ iri

  2. 2.
    Ana m eri nri. Translate this sentence to English.
    1. A.I am dancing for food
    2. B.All were eating
    3. C.I am eating food
    4. D.They are eating food
    Show answer

    Answer: C I am eating food

  3. 3.
    Dịpụta ọnuọgụgụ a bụ 60 n'Igbo. Iri
    1. A.na isii
    2. B.isii na ọtụt
    3. C.isii na efu
    4. D.isii
    Show answer

    Answer: B isii na ọtụt

  4. 4.
    Ebee ka ị na-aga?
    1. A.Ana m aga akwụkwọ
    2. B.Anyị na-aga njem
    3. C.Ha na-abịa
    4. D.Mụ na ha na-aga njem
    Show answer

    Answer: A Ana m aga akwụkwọ

  5. 5.
    Ego ọle ka Aminu kwụrụ? Narị naira
    1. A.anọ
    2. B.abụọ
    3. C.atọ
    4. D.ise
    Show answer

    Answer: B abụọ

  6. 6.
    Ego ọle ka Tunde kwụrụ?
    1. A.Narị naira atọ
    2. B.Narị naira anọ
    3. C.Ọtụ narị naira
    4. D.Narị naira abụọ
    Show answer

    Answer: D Narị naira abụọ

  7. 7.
    Họpụta nke bụ 115 n'Igbo. Ọtụ narị na
    1. A.iri ise
    2. B.iri ise ise
    3. C.iri na ise
    4. D.iri ise na ise
    Show answer

    Answer: D iri ise na ise

  8. 8.
    Họpụta nke bụ 23 n'Igbo. Iri abụọ na
    1. A.abụọ
    2. B.atọ
    3. C.ise
    4. D.anọ
    Show answer

    Answer: B atọ

  9. 9.
    Họpụta nke bụ 55 n'Igbo. Iri ise
    1. A.ise
    2. B.ọtụt
    3. C.ise na ise ise
    4. D.na ise
    Show answer

    Answer: D na ise

  10. 10.
    Họpụta nke bụ narị abụọ na iri abụọ.
    1. A.202
    2. B.220
    3. C.22
    4. D.2002
    Show answer

    Answer: B 220

  11. 11.
    Họpụta ọbọdọ a kpọghị aha na mkparịtaụka a
    1. A.Kaduna
    2. B.Minna
    3. C.Lagos
    4. D.Enugu
    Show answer

    Answer: C Lagos

  12. 12.
    Họpụta ụbọchị Tunde ga-alọghachị. Ụbọchị ahịa
    1. A.eke
    2. B.nkwọ
    3. C.afọ
    4. D.ekeorie
    Show answer

    Answer: A eke

  13. 13.
    How do you greet somebody who is returning from a journey in Igbo?
    1. A.Nnọọ
    2. B.Ịjẹ ọma
    3. C.Daalụ
    4. D.Ndewo
    Show answer

    Answer: A Nnọọ

  14. 14.
    How do you greet someone who is working?
    1. A.Daalụ
    2. B.Ịjẹ ọma
    3. C.Jisie ike
    4. D.Ndewo
    Show answer

    Answer: C Jisie ike

  15. 15.
    How do you say "Good night" in Igbo?
    1. A.Nbọọla chị
    2. B.Ehihiẹ ọma
    3. C.Ka ọ mesịa
    4. D.Ka chị bọọ
    Show answer

    Answer: A Nbọọla chị

  16. 16.
    How many letters are there in Igbo alphabet?
    1. A.Iri abụọ na abụọ
    2. B.Asatọ
    3. C.Anọ
    4. D.Iri atọ na isii
    Show answer

    Answer: D Iri atọ na isii

  17. 17.
    In Igbo, how do you invite somebody to come and join you in eating?
    1. A.Gaa rie nri
    2. B.Ị ga-eri nri
    3. C.Bịa rie nri
    4. D.Nọdụ rie nri
    Show answer

    Answer: C Bịa rie nri

  18. 18.
    Kedu aha ala anyị? Aha ala
    1. A.ha bụ Maiduguri
    2. B.m bụ Enugu
    3. C.gị bụ Ibadan
    4. D.anyị bụ Naijiria
    Show answer

    Answer: D anyị bụ Naijiria

  19. 19.
    Kedu aha gị?
    1. A.Anyị bụ Amina
    2. B.Ha bụ Musa
    3. C.Aha m bụ Ụche
    4. D.Gị bụ Emeka
    Show answer

    Answer: C Aha m bụ Ụche

  20. 20.
    Kedu ihe Aminu na-aga ịme?
    1. A.Ịzụ ahịa
    2. B.Ịlegharị anya
    3. C.Ịhụ ọgbụnịgwẹ
    4. D.Ịlụ ọgụ
    Show answer

    Answer: A Ịzụ ahịa

  21. 21.
    Kedụ maka ahụ gị?
    1. A.Adị m mma
    2. B.Anyị dị mma
    3. C.Ha dị mma
    4. D.Ị dị mma
    Show answer

    Answer: A Adị m mma

  22. 22.
    Kedụ maka nne gị?
    1. A.Ọ mara mma
    2. B.Ha dị mma
    3. C.Anyị dị mma
    4. D.Ọ dị mma
    Show answer

    Answer: D Ọ dị mma

  23. 23.
    Kedu nke bụ 888? Narị
    1. A.iri asatọ na asatọ
    2. B.asatọ na asatọ na asatọ
    3. C.asatọ asatọ asatọ
    4. D.asatọ iri asatọ na asatọ
    Show answer

    Answer: D asatọ iri asatọ na asatọ

  24. 24.
    Kedu ụgbọ Aminu ji eme njem ya?
    1. A.Ụgbọelu
    2. B.Ụgbọamara
    3. C.Ụgbọọlọkọ
    4. D.Ụgbọala
    Show answer

    Answer: C Ụgbọọlọkọ

  25. 25.
    MKPARITAUKA Tunde: Aa! Aminu, ị bọọla chị? Aminu: Ech! Tunde, ị bọọla chị. Kedụ ebe ị na-ajẹ? Tunde: A na m jẹ Ọwere. Anyị nwere nzukọ n'Aladịmma. Gị kwanụ? Aminu: Ana m ejẹ Enugu. Ana m ejẹ izu ahịa n'Ụwanị. Kedụ ụgbọ ị ji ejẹ? Tunde: Agam ejị ụgbọelu. Gị kwanụ? Aminu: Aga m ejị ụgbọọlọkọ. Anyị ga-agbafẹ ọtụtụ ọbọdọ dịka Minna, Kaduna, Kafanchan, Makurdi wee ruo Enugu. Tunde: Kedụ ụbọchị ị ga-alọghachị? Aminu: Aga m alọghachị n'abalị atọ na-abịanụ, ya bụ ụbọchị ahịa nkwọ. Gị kwanụ? Tunde: Aga m alọghachị n'ụbọchị ahịa eke. Izụtala tiketi? Aminu: Ech. Akwụrụ m ọtụ narị naira. Gị kwanụ? Tunde: Ee. Akwụrụ m narị naira abụọ. Zaa ajụjụ a Họpụta ọbọdọ a kpọrọ aha na mkparịtaụka a
    1. A.Lagos
    2. B.Ibadan
    3. C.Abuja
    4. D.Kafanchan
    Show answer

    Answer: D Kafanchan

  26. 26.
    MKPARITAUKA Tunde: Aa! Aminu, ị bọọla chị? Aminu: Ech! Tunde, ị bọọla chị. Kedụ ebe ị na-ajẹ? Tunde: A na m jẹ Ọwere. Anyị nwere nzukọ n'Aladịmma. Gị kwanụ? Aminu: Ana m ejẹ Enugu. Ana m ejẹ izu ahịa n'Ụwanị. Kedụ ụgbọ ị ji ejẹ? Tunde: Agam ejị ụgbọelu. Gị kwanụ? Aminu: Aga m ejị ụgbọọlọkọ. Anyị ga-agbafẹ ọtụtụ ọbọdọ dịka Minna, Kaduna, Kafanchan, Makurdi wee ruo Enugu. Tunde: Kedụ ụbọchị ị ga-alọghachị? Aminu: Aga m alọghachị n'abalị atọ na-abịanụ, ya bụ ụbọchị ahịa nkwọ. Gị kwanụ? Tunde: Aga m alọghachị n'ụbọchị ahịa eke. Izụtala tiketi? Aminu: Ech. Akwụrụ m ọtụ narị naira. Gị kwanụ? Tunde: Ee. Akwụrụ m narị naira abụọ. Zaa ajụjụ a Kedu ụgbọ Tunde ji eme njem ya?
    1. A.Ụgbọmmiri
    2. B.Anyịnyịagwẹ
    3. C.Ụgbọelu
    4. D.Ụgbọala
    Show answer

    Answer: C Ụgbọelu

  27. 27.
    Ọlee aha nwanne gị nwoke? Aha
    1. A.m bụ Musa
    2. B.ya bụ Emeka
    3. C.anyị bụ Ebikina
    4. D.ha bụ Biodun
    Show answer

    Answer: B ya bụ Emeka

  28. 28.
    Ọlee aha ụlọakwụkwọ ụnu?
    1. A.Ụlọakwụkwọ ha bụ GSS
    2. B.GSS bụ ụlọakwụkwọ ya
    3. C.Ọ gụchara na GSS
    4. D.Aha ụlọakwụkwọ anyị bụ GSS
    Show answer

    Answer: D Aha ụlọakwụkwọ anyị bụ GSS

  29. 29.
    Ọlee nke pụtara narị asaa na iri abụọ
    1. A.707
    2. B.772
    3. C.720
    4. D.710
    Show answer

    Answer: C 720

  30. 30.
    Ọlee ụbọchị Aminu ga-alọghachị?
    1. A.Nkwọ
    2. B.Eke
    3. C.Afọkwa
    4. D.Afọ
    Show answer

    Answer: A Nkwọ

  31. 31.
    One of these is not part of Igboland?
    1. A.Asaba
    2. B.Abakaliki
    3. C.Owere
    4. D.Benin
    Show answer

    Answer: C Owere

  32. 32.
    Ụlọ ọle ka nna gị nwere?
    1. A.M nwere ụlọ abụọ
    2. B.Anyị nwere ya anọ
    3. C.Nna m nwere ụlọ abụọ
    4. D.Ha nwere ụlọ anọ
    Show answer

    Answer: C Nna m nwere ụlọ abụọ

  33. 33.
    What is the name of aeroplane in Igbo?
    1. A.Ọgbatụmtụm
    2. B.Ụgbọmmiri
    3. C.Ụgbọala
    4. D.Ụgbọelu
    Show answer

    Answer: C Ụgbọala

  34. 34.
    What name is 'Agwọ' called in English?
    1. A.Crocodile
    2. B.Snake
    3. C.Lizard
    4. D.Python
    Show answer

    Answer: B Snake

  35. 35.
    What name is scorpion called in Igbo?
    1. A.Awo
    2. B.Agwọ
    3. C.Ahụhụ
    4. D.Akpị
    Show answer

    Answer: D Akpị

  36. 36.
    Which is the Igbo staple food?
    1. A.Garri (gba)
    2. B.Rice (osikapa)
    3. C.Cassava (akpụ)
    4. D.Beans (agwa)
    Show answer

    Answer: C Cassava (akpụ)

  37. 37.
    Which of these is not a state in Igboland?
    1. A.Ebonyi State
    2. B.Abia State
    3. C.Enugu State
    4. D.Edo State
    Show answer

    Answer: D Edo State

  38. 38.
    Write 260 in Igbo. Narị abụọ na
    1. A.isii
    2. B.iri isii
    3. C.itoọlụ
    4. D.isii isii
    Show answer

    Answer: B iri isii

  39. 39.
    Write 70 in Igbo. Iri
    1. A.asaa abụọ
    2. B.asaa na asaa
    3. C.asaa
    4. D.asaa na iri
    Show answer

    Answer: C asaa

Printing is turned off here to protect the question bank. Get the SmarTest app to study offline.

More free Igbo papers

JAMB Igbo 2019–2020 is in the app

The latest five years of each paper are free here. The SmarTest app has every year we hold, a worked explanation for each answer, and timed mock exams. It works offline.

Get the app

Android, Windows, Mac and Linux